top of page

STUDIUL_bolta de lumină - octogon

Updated: Jul 19, 2019


Să fim împreună! Doamne, ajută! În 1972, pictorul Paul Gherasim expune primele lucrări cu tema boltă de lumină și octogon la Galeria Amfora, București. În 2005 la Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, organizează expoziția personală „Pro Logos”, care constituie o reluare a temei „Bolți de lumină”. Pictorul a ales ca una din lucrările care au făcut parte din aceste expoziții, Octogon (1968), să fie donată în 2015 Mănăstirii Lainici.

Asociația STUDIUL vă invită să fim împreună la colocviul intitulat „Bolta de lumină - Octogon” pentru a cunoaște seria de lucrări a pictorului Paul Gherasim și pentru a studia sub semnul poeziei această temă.


Colocviul se va desfășura în perioada 8-10 august 2019 la Mănăstirea Lainici. Vor avea loc prezentări, seminarii, comentarii și gânduri, precum și o expoziție care va aduna o parte din lucrările pictorului Paul Gherasim cu această tematică.

Printre invitați se numără: Pr. Prof. Ioan Bizău, Costion Nicolescu, Dan C. Mihăilescu, Dr. Sorin Costina, Oliv Mircea, Dan Mohanu, Cristian Dițoiu, Dacian Andoni, Andrei Rosetti ș.a. , precum și o parte din membrii grupului PROLOG: Constantin Flondor, Horea Paștina și Ion Grigorescu.


Iată ce s-a întâmplat la colocviul de anul trecut: https://www.studiul.ro/post/lainici-10-11-august-2018 , și câteva mărturii ale tinerilor participanți: https://www.studiul.ro/post/mărturii-ale-participanților-la-colocviul-paul-gherasim-mănăstirea-lainici-2018


Programul colocviului :


Colocviul se adresează tinerilor cu vârsta între 18-30 ani.

Cazarea și masa sunt asigurate de către Mănăstirea Lainici.

Pentru înscrieri:

mail: asociatia.studiul@gmail.com

telefon: 0726.274.986 (Marius Pandele)



Vă așteptăm cu drag să fim împreună!

Asociația STUDIUL

Comments


bottom of page